Merkezimiz,  SBTÜ Rektörlüğünün girişimi ile alınan senato kararı doğrultusunda Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi olarak kurulmuştur. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği 29 Ocak 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, sertifika programları, sürekli eğitim hizmetleri alanında faaliyet göstermektedir.

Merkezimizin kuruluş amacı SBTÜ'nün vizyon, misyon ve etik ilkelerine paralel olarak üniversitemizin akademik bilgi birikimini, ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim faaliyetleri dışında sürekli eğitim programları düzenleyerek kamu sektörü, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarına aktarmak ve bu yolla işbirliği geliştirerek ülke kalkınmasına hizmet etmektir. Bu amaca ek olarak diğer amaçlar aşağıda listelenmiştir:

a) Üniversitenin farklı bilim alanlarında görev yapan konusunda uzman personelin bilgilerini, örgün, lisans ve lisansüstü öğretim programları dışında toplumun her yaş ve her kesimi ile paylaşmalarına ve aktarmalarına olanak sağlamak.

b) Araştırma yapılan ve proje geliştirilen tüm alanlarda halkın eğitime ihtiyaç duyduğu konularda ve ara eleman yetiştirmeye yönelik eğitim vermek.

c) İsteyen herkesin uzmanlık, meslek veya iş edinmesine, bilgi ve beceri kazanmasına ya da danışmanlık hizmeti almasına ve bu sayede toplumun eğitim ve kültür düzeyinin gelişmesine yardımcı olacak çalışmalar yapmak.